| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Damian
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 21:28 Temat postu: |
|
|
Tu nie chodzi o filozofowanie. Myślę, że już na poziomie podstawówki powinnaś odróżniać, a zarazem rozumieć różnicę pomiędzy zdaniem pytającym,a zdaniem twierdzącym. Jeżeli ktoś tego nie kmini, to po prostu mam na to wylane, bo to tylko świadczy o nim samym.
A co do tego maila, to możliwe, że po prostu nie widziałaś tego co tam się wyrabiało, co zresztą wnioskuję po Twoim poście. Był syf i to straszny.
| Cytat: | Nie nie musisz rozkładać nam zdań na czynniki pierwsze!
A jeżeli już mowa o maturze to na pewno wiesz z języka polskiego, ze o tym co autor tekstu ma na myśli możemy tylko domniemać i każdy ma prawo do własnej interpretacja, więc jeżeli nasza interpretacja Cie nie zadowoliła znaczy, ze musisz wyrażać się precyzyjniej Smile | Nie ma znaku równości pomiędzy pytaniem, a twierdzeniem. To tak jakby założyć, że chodzisz do grupy 2 i ktoś by się Ciebie spytał czy chodzisz do grupy 1, a ty na podstawie tego pytania wysnułabyś wniosek, że ten ktoś stwierdził, że chodzisz do 1 grupy. Chyba trochę nielogiczne, nieprawdaż? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 21:28 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga3110
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 21:43 Temat postu: |
|
|
nie mam zamiaru sie kłócić, a w tym kierunku zmierza ta wymiana zdan. powiedziałam co mi "na sercu leży" i tyle.
jednak jest jakis plus tych "przyjebów i półgłówków": sporo osób zajrzało na forum w ostatnim czasie a w szczególności na ten temat  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga3110
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 21:46 Temat postu: |
|
|
| Jak bede chciała posłuchac wykladu z jezyka polskiego to zapewnie sie do ciebie zgłosze, a narazie podziekuje. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nacia
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 22:09 Temat postu: |
|
|
Spokojnie moi mili Damian wyrzucił na forum, co mu leżało na sercu, a że każdy ma prawo do swojego zdania to uszanujmy to, można jedynie co nieco sprostować, gdyż rzeczywiście jak sam stwierdził w swoim pierwszym poście użył mocnych słów, niepotrzebnie. Potrzeba nam czasu, tyle ode mnie  _________________ Nacia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasia2608
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 12:34 Temat postu: |
|
|
| A tak szczerze mówiąc wszyscy mają prawo pisać gdzie chcą i o czym chcą. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
klaudiia
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 12:59 Temat postu: |
|
|
Bijcie się ;D _________________ Grupa II ;p |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damian
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 14:52 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | nie mam zamiaru sie kłócić, a w tym kierunku zmierza ta wymiana zdan. powiedziałam co mi "na sercu leży" i tyle. | Ale z czym ty chcesz się kłócić? Jeżeli nie rozumiesz różnicy pomiędzy twierdzeniem, a pytaniem, to możesz się kłócić, ale co najwyżej ze swoją głupotą. Po Twoich chaotycznych wpisach dalej mam wrażenie, że nie czujesz tej zasadniczej różnicy, którą spokojnie skumałby przeciętny 10 latek. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nacia
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 15:40 Temat postu: |
|
|
Damian... ty się nie dziw, że ktoś może twierdzić iż dyskusja z tobą może prowadzić do kłótni, bo atakujesz. A rozmowa na tym nie polega. I nie zaprzeczaj, bo być może w twoim środowisku na tym polega rozmowa, ale jak widać tutaj jest totalnie inna bajka... _________________ Nacia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damian
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 16:35 Temat postu: |
|
|
To ty chyba nie chciałabyś widzieć ataku
Tylko i wyłącznie odpowiadam - w przypadku koleżanek tłumaczę jak należy interpretować zdanie w którym użyty został znak zapytania.
W swoim pierwszym poście wysmażyłem coś takiego:
| Cytat: | | Mam nadzieję, że większa część z was zastanowi się nad sobą i ogarnie się |
Tak więc miałem nadzieję, że ludzie przede wszystkim poddadzą się chwili refleksji. No chyba, że uważacie, że wszystko jest spoko (spotkania niepotrzebne, forum niepotrzebne, pomoc innym niepotrzebna, maila najlepiej spamować milionami wiadomościami), to wtedy uznam, że ja tu jestem jakiś dziwny. Z tym ,że na samej uczelni słyszę codziennie od wielu osób, że klimat jest chujowy. Widocznie tylko ja miałem odwagę napisać co tak naprawdę myślę o kwestii zintegrowania się naszego roku.
Mimo wszystko cieszy mnie, że dzięki temu tematowi trafiło tu kilka osób. Mam nadzieję, że z podobnym zapałem będziecie się udzielać w innych, ważniejszych tematach. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga3110
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 16:47 Temat postu: |
|
|
Czemu piszesz na forum a nie odezwiesz się na uczelni?
Masz odwagę pisać, a czy powiedzieć też? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damian
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 17:10 Temat postu: |
|
|
A jak ty to sobie wyobrażasz? Mam wyrzucić wykładowcę za drzwi i przemawiać? Chyba masz na tyle wyobraźni żeby zrozumieć to, że nie dałoby rady zgrać całego roku w jednym miejscu. Nie jestem ani żadnym typem mruczka, ani grzecznego chłopca, dlatego śmiać mi się chce gdy próbujesz takich podjazdów. Za anonimowego również się nie uważam - podałem swoje imię, numer grupy i gdybyś tylko chciała, to spokojnie mogłabyś się przekonać czy mam odwagę mówić to co piszę. Jeżeli masz wątpliwości to zapraszam na priv, a napiszę Ci jak będziesz mogła mnie jutro rozpoznać, czy nawet dzisiaj (o ile chodzisz do Kreski). _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nacia
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 17:21 Temat postu: |
|
|
Domyślam się, że dla ciebie to nie jest atak, bo stać cię na więcej, co nie wiem czy sie tak chwali...
Chodzi o to, że nie wszyscy są tacy jak ty, dlatego wypadałoby grzeczniej i z lekkim dystansem
Ja jestem dobrej myśli co do naszego roku, tylko jak juuż wcześniej wspomniano... trzeba dać nam czas  _________________ Nacia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marta Ż
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 19:55 Temat postu: |
|
|
| Tak na prawde chodzimy do tej szkoły niecałe 2 miesiące a Ty drogi kolego wymagasz od całego roku nie wiadomo jakich cudów. Na integracje jeszcze będzie sporo czasu. Jesteśmy dopiero na starcie studiów więc nie ma co się tak spinać. Dodatkowo używając takich mocnych słów możesz odsunąć od siebie sporo osób. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olciaa6
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 21:16 Temat postu: |
|
|
"Z tym ,że na samej uczelni słyszę codziennie od wielu osób, że klimat jest chujowy. "
Ja od swojej grupy (III) nigdy nie usłyszałam negatywnych słów na temat klimatu i sądzę, że nie usłyszę bo dziewczyny jak i chłopacy są na prawdę mega pozytywni i z dobrym poczuciem humoru i się dogadujemy i z niczym raczej nie mamy problemu także może masz Damianie problem ze swoją grupą. Tu też możesz się zastanowić i może z nią się umawiaj najpierw na integrację a później próbuj z resztą. pozdro  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasia2608
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 21:37 Temat postu: |
|
|
No Ola wiesz w naszej grupie mamy problem z Justyną, bo przez Nią nie można skupić się na wykładach (państwa i miasta, itp.). Damian zapraszamy do naszej grupy tu nie będzie Ci "chuj..o" I wspieramy Cię, jeżeli nie podoba Ci się na studiach... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 21:37 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |